Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezi

CV ve Önyazı Hazırlama Desteği

Etkili bir özgeçmiş ve ön yazı hazırlama işe kabul edilmenin ilk adımıdır. Bu konuda öğrencilerimize birebir destek olabilmek adına kariyer koçluğu ve rehberliği hizmetimizi başlattık.
odek@beykent.edu.tr adresine yazarak ya da Öğrenci Dekanlığımıza uğrayarak bu konuda destek alabilirsiniz. Bunun dışında internet sitemizdeki rehberlik edici metin ve şablonlardan da yararlanabilirsiniz.

Özgeçmiş hazırlama teknik açıdan oldukça basittir ve kısa bir çalışma ile öğrenilebilir. Etkili bir özgeçmiş için uzun ve sürekli emek ve plan isteyen asıl konu ise içeriği oluşturmak için gereken öğeleri biriktirmek, kişisel ve profesyonel açıdan kendini geliştirmektir.

Her şeyden önce etkili bir özgeçmiş için gereken eğitim, deneyim, ilgi alanları, beceriler, sosyal aktivite ve üyelikler, vb. konularda kendinizi geliştirmeli ve akademik ve sosyal açıdan aktif bir üniversite hayatı yaşamalısınız. Bu konuda Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezimizin ‘Özgelecek Hazırlama ve Planlama’ çalışmasına katılmanızı ve Kariyer Koçluğu ve Rehberliği hizmetinden yararlanmanızı ve mutlaka Öğrenci Dekanlığımıza danışmanızı öneriyoruz.

Etkili bir özgeçmişte yer alması gereken bölümler ve özellikleri için hazırladığımız rehber için tıklayınız.

Etkili bir özgeçmiş için dikkat edilmesi gereken konuları özetleyen rehber için tıklayınız.

Öz geçmişinizi hazırlarken yardımcı olabilecek örnek özgeçmiş için tıklayınız.

Word formatında özgeçmiş şablonuna ulaşmak için tıklayınız.