Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerimiz Buffa Çiftliği Peynir Üretim Tesislerini Ziyaret Etti

11 Kasım '16


Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, 28 Ekim 2016 tarihinde Kocaeli Kandıra'da bulunan Buffa Çiftliği ve peynir üretim tesisine gastronomi, kültür, eğitim ve uygulama gezisi gerçekleştirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Kanık rehberliğinde gerçekleşen gezide öğrencilerimiz; İtalyan peynirlerinin üretimi, satışı, dağıtım ağı, peynirde marka olmak hakkında bilgi aldılar.

Buffa Çiftliğinde İtalya'dan özel olarak getirilip yetiştirilen mandaları, süt sağım haneleri, peynir üretim tesislerini büyük bir ilgiyle gezen öğrencilerimiz, üretilen mozarella, buratta, ricotta peynirleri, manda yoğurdu ve kaymağını tattılar. 

/uploads/ckeditor/pictures/5825d3596565731b2b000000/content_Gastronomi_1.JPG

/uploads/ckeditor/pictures/5825d37a6565731b2b010000/content_Gastronomi_4.JPG

/uploads/ckeditor/pictures/5825d3856565731d00040000/content_Gastronomi_2.JPG

/uploads/ckeditor/pictures/5825d39e6565731d00050000/content_Gastronomi_5.JPG

/uploads/ckeditor/pictures/5825d3b06565731d00060000/content_beykent_gastronomi_gezisi_4.JPG

 


Başbakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kurumu ÖSYM Study in Turkey ECTS Ders Kataloğu Türkiye Akreditasyon Kurumu Mesleki Yeterlilik Kurumu