Güzel Sanatlar Fakültesi Aday

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

  • Eğitim Süresi4 Yıl
  • YerleşkeBeylikdüzü Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, Türk ve dünya mutfağı hakkında bilgi ve beceri sahibi, yaratıcı, girişimci ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek yenilikçi genç şefler yetiştirmektir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrencilere işletme yönetimi, hijyen ve girişimcilik gibi farklı alanlarda da dersler verilerek çok yönlü bir eğitim süreci ile sağlanmaktadır.

Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Bölümde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) ‘turizm’ alanında yetkilendirdiği tek kuruluş özelliğine sahip TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından beş yıllık Tam Akredite edilmiştir. 

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Puan ve Kontenjanlar

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2022 Kontenjanı 2021 En Küçük Puan 2021 Başarı Sırası
200790375 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Burslu SÖZ 14 357,59329 19.415
200790558 Gastronomi ve Mutfak Sanatları %50 İndirimli SÖZ 84 - -

Alternatif Bölümler

Formu Doldur