Meslek Yüksekokulu Aday

Aşçılık (İÖ)

  • Eğitim Süresi2 Yıl
  • YerleşkeHadımköy Yerleşkesi
  • Eğitim DiliTürkçe

Aşçılık (2. Öğretim)

Aşçılık Programı, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirerek zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmayı hedefler.

Programda eğitim süresince, adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek- içecek işletmeciliğinin temel bilgileri verilir.

Aşçılık Programında eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Öğrencilerin 30 iş günü staj yapması zorunludur. Kariyer Merkezimiz, öğrencilere staj yeri bulma konusunda işbirliği içerisinde olduğu kuruluşlar üzerinden yardımcı olmaktadır.

İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkanı bulunmaktadır.

2. Öğretim dersleri saat 16.00’da başlayıp 22.00’a kadar devam etmektedir. Bazı dersler için başlangıç saatleri değişiklik gösterebilir.

Aşçılık 1. Öğretim ve 2. Öğretim Programları Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) ‘turizm’ alanında yetkilendirdiği tek kuruluş özelliğine sahip TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından beş yıllık Tam Akredite edilmiştir. 

Aşçılık Programının birinci öğretim seçeneği de bulunmaktadır. Aşçılık Programı (1. Öğretim) için tıklayınız.

Bölüm ücreti ile ilgili bilgi için tıklayınız.
 

Puan ve Kontenjanlar

Program Kodu Program Burs Puan Türü 2022 Ek Kontenjanı 2022 En Küçük Puan
200752006 Aşçılık (İÖ) Burslu TYT 1 340,04208
200790511 Aşçılık (İÖ) %50 İndirimli TYT 23 207,17531

Alternatif Bölümler

Formu Doldur