Potansiyelinizi Ortaya Çıkarın, Hedefinize Odaklanın! - DiSCPROFiL

Potansiyelinizi Ortaya Çıkarın, Hedefinize Odaklanın!

Hedefimiz; öğrencilerimizin kişisel farkındalıklarını keşfederek potansiyellerini ortaya çıkarmak, küresel boyutta çeşitli mesleklerde başarıya ulaşmak için gereken yetkinliklere göre yeterlilik düzeylerini ölçmektir. Kariyer süreçlerinde gelişimlerini destekleyecek tavsiyelerde bulunarak akademik hayatında geçen süreyi çalışma hayatının başarısına yüklemektir.

Kişisel farkındalığı ortaya çıkaran, kişinin kendisini ve başkasını tanımasına yardımcı olan DiSCPROFiL envanter uygulamaları raporları, davranışsal açıdan mesleki uygunluklarını destekleyerek CV'lerini güçlendirecektir. Küresel çapta oyuncu olmalarına yönelik eğitim ihtiyaçları belirlenerek gelişim programı ve tavsiyeler sunulacaktır.

DiSCPROFiL Envanter Uygulamaları

Kişisel farkındalık yaratmak

• DiSC Stili Raporu: Öğrencinin, hayatın bütünü içerisinde nasıl davrandığını kişisel grafiği üzerinden anlatır, davranışlarını şekillendiren öncelikleri gösterir ve bunların ne anlama geldiğini açıklar.
  • Grafik Analizi Raporu: Öğrenciyi daha çok çalışma ortamına yönelik anlatır. İlk 3 paragrafta öğrencinin çalışma ortamında öne çıkan davranışlarını özetler. Devam eden bölümlerde öğrenciyi çalışma ortamında motive eden faktörlerin neler olduğunu, ideal yöneticisinin nasıl birisi olması gerektiğini, en verimli çalışacağı görevin tanımını ve kişisel olarak çalıştığı kuruma neler katabileceğini anlatır. Devam eden sayfalarında baskı altında ve maske grafiklerdeki davranış değişikliklerini yorumlar.

Yeterlilik Düzeyini Ölçmek

• 9 Yetkinlik Raporu: Küresel çapta çeşitli mesleklerde başarıya ulaşmak için gereken bazı yetkinliklere ilişkin öğrencinin yeterlilik düzeyini ölçer. İlgili yetkinlik için alınan puan, değerlendirmeyi tamamlayan diğer kişilerin çoğunun puanından düşükse, bu alanda gelişme kaydetmek için raporda yer alan eylemlerden bazılarını yerine getirmesi öğrenci için yararlı olacaktır.

4 ADIMDA DiSCPROFiL

1. Öğrenciler, Mezun Ağı (mezunagi.beykent.edu.tr) üzerinden iletişim bilgilerini güncellemeleri yapar.
  2. Öğrenciler güncellenmiş e-posta adresine DiSCPROFiL envanteri gönderilir.
  3. Öğrenciler,  e-posta adresleri üzerinden DiSCPROFiL envanteri uygular.
  4. Öğrencilere, DiSCPROFiL envanter raporları PDF formatında e-posta ile gönderilir.

UYGULAMAYA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ